Om Jelling Country Weekend

Jelling Country Weekend afholdtes 1. gang i 2020, og afholdes hvert år på Jelling Familie Camping i weekenden efter Tønder Festival.

Jelling Country Weekend er en niche-festival med focus på Country, Americana og Roots music. Det vægtes at have et bredt program inden for de nævnte genrer, og det vægtes også højt at give plads til ukendte og upcoming artister/bands.

I 2020, 2021 og 2022 var det Jelling Familie Camping, der stod for hele arrangementet. Men festivalen voksede, og i 2023 indgik Jelling Familie Camping et samarbejde med Musikforeningen om afholdelse af festivalen.

Samarbejdet indebærer at al camping og bespisning varetages af Jelling Familie Camping, mens selve festivalen varetages af Musikforeningen.

Musikforeningen er en non-profit forening, hvor foreningens overskud hvert år uddeles til kulturelle formål.

Samarbejdet kom godt fra start med Jelling Country Weekend i 2023, hvor festivalen var totalt udsolgt – endda med gæster på venteliste.

Målet med Jelling Country Weekend er at udvikle festivalen uden at dette går ud over nærværet, hyggen, fællesskabet og selvfølgelig den gode musik.